Brian Cox fra Succession - Interview om hans karakter Logan Roy


Brian Cox om succesrollen i Succession

”Logan og jeg har meget til fælles”

Anmelderne roser den. Seerne elsker den. Succession anses for at være én af HBO Max bedste serier nogensinde, men for hovedrolleindehaveren Brian Cox kom det ikke som en overraskelse. Allente fik en snak med manden bag karakteren Logan Roy. En samtale om deres ligheder, drivkraft, overklasse-sludder og en vis svensk Hollywood-stjerne.Den store patriark

Fortæl lidt om Logans karakter og drivkraft for de, der ikke har set Succession. 

Det eneste, der virkelig betyder noget for Logan er hans imperium. Hans karriere. Det er det, som holder ham i gang og det eneste, han forstår sig på. Han har viet sit liv til at skabe og udvikle Waystar Royco. 

Har har aldrig været en god far og ikke været der for sine børn. Virksomhedem har altid været han førsteprioritet. 

"Han er et meget ulykkeligt, ensomt og ganske tragisk individ."

 

Du har sagt, at du nærer en vis kærlighed til Logan, at han er en misforstået mand. Hvad mener du med det? 

Publikum ser Logan og drager hurtigt deres egne konklusioner, hvilket er fuldt forståeligt. Men jeg synes, at de tager fejl. Logan er blevet dem han er på baggrund af en række skuffelser. Han havde formentlig høje idealer i starten, som så er forsvundet henad vejen.

Han er et meget ulykkeligt, ensomt og tragisk individ. Netop derfor forstår jeg ham, og jeg har medlidenhed med ham. Når han bliver mødt med venlighed, så er han taknemmelig - det sker bare ikke så tit.

Logan og jeg har meget til fælles, vi er begge skuffede over 'det menneskelige eksperiment'. Men personligt er jeg optimistisk og tror på, at det bliver bedre.

Har du grejet hele Logans baggrundshistorie? Hvad har han været involveret i?

Jeg giver mine egne svar. Forfatterne skaber historien og så er det op til mig at vise Logans historie. 

Som barn tvinges Logan til at forlade Skotland under 2. verdenskrig. Han blev taget med kindertransport (børnetransport) til Canada, hvor han bliver misbrugt. Jeg tror, at hans far allerede er død og hans mor er døende, så på det her tidspunkt har han kun sin søster tilbage.

Da han til sidst vender tilbage til Skotland får han job som journalist på en lokalavis i Dundee. Logan var formentlig initiativrig og kreativ som ung, men tiden indhentede ham og misbruget han blev udsat for, fik ham til at gå en anden vej. Han sætter en facade op samtidig med, at han får mere og mere magt.

 

Kommer begge med en hård baggrund

Du og Logan har begge haft en hård opvækst. Din far døde da du var 8 år, din mor kæmpede med psykisk sygdom og pengene var knappe. Alligevel kalder du din opvækst for din superkraft, hvorfor? 

Vi har alle en baggrund og vi bør sætte pris på vores rødder. Din baggrund behøver ikke fastlåse dig et sted, den kan faktisk hjælpe dig med at vokse på alle mulige forskellige måder. Der kommer et tidspunkt i livet, hvor det er op til dig, hvad du gør med dit liv. Ryd op i din fortid, kom videre og tag ansvar for dine egne handlinger.

Jeg kom til London som studerende i 60'erne. London repræsenterer frihed for mig. Alle var velkomne uanset oprindelse. Det var begyndelsen for mig. Men Storbritanien var samtidig et hierakisk klassesamfund, hvilket gjorde det svært for mig at få forskellige roller. Det er det fantastiske ved Hollywood, det er meget ligeværdigt. Så der tog jeg til for mere end 20 år siden fordi jeg ville lave film, så sådan gik det til.

 

"Jag vidste allerede fra starten at Succession ville blive en succes. Jeg kunne mærke det."

 

En satire over virkeligheden

Hvad vil du sige, at Succession fortæller os om verdens tilstand?  

Der er elementer i hele serien, som afspejler det, der foregår i verden. Det er en satire over virkeligheden. Jesse Armstrong (forfatter og skaber af serien) er virkelig lykkedes med at skildre sandheden om mennesket. Det er hans store gave. 

Jag vidste allerede fra starten at Succession ville blive en stor succes. Jeg kunne mærke det. Folk elsker den slags familiehistorier.

 

Du fik hjælp til at lære hvordan velhavende mennesker taler og opfører sig. Hvad var det særeste du lærte?   

Det er noget sludder. De rige gør præcis, hvad der passer dem. De der rådgav mig sagde for eksempel, at de velhavende mennesker aldrig bruger overtøj i bilen. Så tænkte jeg “fuck that”, det er præcis hvad jeg gør. Det er noget sludder, at der skulle være et bestemt kodeks, som de rige følger.

 

Skulle have vøret død i første sæson

Jag læste at Logan skulle have været død i første sæson, passer det?

Ja, tanken var, at jeg skulle dø i slutningen af første sæson. Jeg tror, at manuskriptforfatterne ikke rigtig kunne beslutte sig. Da jeg tog det op med Jesse Armstrong og Adam McKay (ekxlusive producer) havde de givet sig. 

 

"I hele ni episoder spillede jeg en karakter fra Québec, selvom jeg egentlig var fra Dundee."

 

Blev der foretaget flere store ændringer? 

Ja, jeg foreslog tidligt, at Logan skulle være skotsk. Til det svarede Jesse Armstrong "Åh nej, han er nødt til at være amerikaner." Så under indspilningen af det første afsnit fik jeg at vide, at Logan var fra Québec, Canada. Men da vi indspiller niende afsnit kommer Peter Friedman (Frank Vernon) hen til mig og siger: "Brian, vidste du, at de har ændre Logans fødested? Han er ikke længere fra Québec, han kommer fra et sted, der hedder Dundee". Da jeg siger, at det er der jeg er født svarer han "Åh, sikke et tilfælde!"

Det kom som en overraskelse for mig. Så i hele ni episoder spillede jeg en karakter fra Québec, når jeg egentlig var fra Dundee.

 

"Først og fremmest havde Logan Roy ikke alt med mig...Han havde sagt til mig at jeg skulle 'go fuck yourself'."

 

Som to gutter fra Dundee, hvis du mødte Logan Roy, hvad ville du så sige til ham? 

Først og fremmest havde Logan Roy ikke alt med mig...Han havde sagt til mig at jeg skulle 'go fuck yourself'. Ind imellem møder man mennesker, bliver lidt for overentusiatisk og snakker så meget, at energien forsvinder fra rummet. Det er mit problem. Og det havde Logan opfanget med det samme og var smuttet.

Men hvis han havde lyttet havde jeg sagt "Elsk ikke dine børn for meget. Hold mere af dem, elsk dem mindre." Kærligheden kan brænde ud, men ikke evnen til at holde af.

 

Men tror du virkelig, at Logan elsker sine børn? 

Ja, han elsker sine børn. Han er en dum mand. Hvordan kan han elske den skrækkelige bande? Men selv har han aldrig oplevet kærlighed, så han ved ikke hvordan han skal udtrykke den. Hans mange relationer gennem årene er endt katastofalt.

 

Alt ændres i i sidste sæson

"Jag elsker Alexander Skarsgård, han er fantastisk."

 

Den svenske stjerne Alexander Skarsgård spiller den visionære teknolog Lukas Matsson, både i tredje och fjerde sæson. Hvordan var det at spille overfor ham? 

Åh, skønt! Jag elsker Alexander Skarsgård, han er fantastisk. Han kommer jo fra en skuespillerfamilie, men er samtidig så nede på jorden. Han er en superdygtig skuespiller og en fin mand. Han spiller sin karakter så godt og har været en god tilføjelse til serien. Én af mine yndlingsafsnit med ham er ved Comosøen. Mere om Matsson kan jeg ikke berette, men der kommer til at ske ting og sager...

 

 

Jag ved, at du ikke må fortælle noget om hvordan det slutter, men synes du at Logan Roy, som er én af de mest ikoniske TV-personligheder, får den slutning, som han fortjener?  

Ja, det synes jeg. Det bedste ved den britiske skrivetradition er, at de ved hvornår de skal stoppe, for at stoppe på toppen. Jesse Armstrong stræber altid efter at gøre historien komplet og det beundrer jeg ham virkelig for. Han er ikke fan af endeløs TV, men af underholdning af høj kvalitet. 

Så er det måske tid til at afslutte det her interview? Tak fordi du gav os Logan Roy, vi kommer til at savne dig og serien. Nu kan du bede os om at “fuck off”. 

Yes, you can all fuck off now!

 

Brian Cox om de andra karaktärerna

Kendall Roy

"Ken er den sjælfulde på mange måder. Men han er næsten for sjælfuld. Han har ikke tilstrækkelig med disciplin og er misbruger. Det kan man selvfølgelig beskylde hans far for, men som jeg sagde tidligere, så er de jo voksne nu.

Siobhan Roy

"Shiv var i top inden arvespørgsmålet kom op og Logan foreslog, at hun skulle tage over efter ham. Det ændrede hende."

Roman Roy

"På mange måder synes jeg, at det er Roman, som burde lykkes bedst af børnene. Han har løst flere af virksomhedens problemer. Men samtidig er han barnlig og ikke helt klar. Men de er alle lidt sørgelige eksistenser."

Tom Wambsgans

"Tom var en helt uskyldig mand fra Minnesota, som kom ind i familien uden varsel. Det var inden snakken om arvefølge tog fart."

Greg Hirsch

"Cousin Greg er en gåde. Der er noget ubetydeligt over ham. Han har en stor rejse foran sig. Han kunne endda blive genstand for en spinoff, hvis de laver sådan en."

Connor Roy

"Connor har sandsynligvis en mild autisme. Han føler sig tilsidesat af sin familien og går sine egne veje med sin mærkelige partner."

Se alle sæsoner af Succession – med HBO Max hos Allente

Succession handler om verdens største medie-imperium, det familieejede Waystar Royco med den store patriark Logan Roy i spidsen og hans fire børns konstante higen efter deres fars anerkendelse og en bedre plads i arvefølgen. Stream alle sæsoner af på HBO Max nu.

Succession säsong 4
Opdag HBO Max-appen

Med HBO Max får du adgang til masser af anmelder-roste serier. Både de, som alle taler om netop nu og de gode, gamle klassikere. Derudover får du også et stort udvalg af populære film og dokumentarer mange forskellige genrer. Aktiver HBO Max-appen nu og begynd at udforske allerede i dag!

Kom i gang med HBO Max
Allente-appen er inkluderet

Allente-appen er inkluderet for alle vores kunder, og udvalget er baseret på hvilken TV-pakke, du har. Stream dine TV-kanaler og nyd dit udvalg på alle dine enheder - i hele EU! Alt du skal gøre er at oprette dine loginoplysninger til appen.

Kom i gang med Allente-appen