Kom i gang med Allente-appen

Inden du kan logge ind og begynde at bruge Allente-appen eller streamingwebsitet (tv.allente.dk), skal du oprette en Allente-konto. Følg trinnene nedenfor, og du er klar på et par minutter. 

Opret en Allente-konto

 1. Gå ind på "Min side".
 2. Under "Ny bruger?" klikker du på "Registrer ny bruger".
 3. Følg derefter registreringsprocessen for at oprette din Allente-konto.
  Bemærk! Den e-mailadresse og adgangskode, du vælger her, vil blive dine loginoplysninger til både Allente-appen og Min side.
 4. Færdig! Download Allente-appen til din enhed (hvis du ikke allerede har gjort det), log ind med de oplysninger, du lige har oprettet, og begynd at streame.


Lær Allente-appen at kende 

Find og navigér

 

  
 • Home.png Hjem 

  "Hjem" er vores startside, der byder dig velkommen, når du åbner appen. Her finder du bl.a. de "TV-kanaler", som viser live-TV, "Fortsæt med at se" og populært indhold i de forskellige kategorier samt en liste over dine TV-kanaler. Under "Mine køb" finder du en liste over de film eller serier, du har lejet. Du kan kun leje eller købe film og serier via hjemmesiden eller via TV-boksene, Allente 1 og OnePlace. Du kan dog altid se de film og serier, du har lejet via Apple TV, Android mobil/surfplatta och iPhone/iPad. 

  Tip: Klik på den lille pil eller de tre prikker efter overskriften for at se mere. Her vises en side med alt streamingindhold under den valgte overskrift. Pilen efter overskriften "TV-kanaler" fører dig til en seperat side med alle de tilgængelige kanaler. For hver kanal kan du se information om igangværende og kommende programmer.

 • 
 • Catchup.pngUgearkiv

  Her finder du programmer fra de seneste syv dage, sorteret efter kanal. 

 • 
 • Movies.png Film

  Afhængigt af dit abonnement finder du her film fra SkyShowtime, Viaplay, BBC Nordic+, C More og HBO Max. 

  Filmene, der vises på listerne, er kun et udvalg. For at se alle titler skal du klikke på pilen ved siden af overskriften (mobil/tablet/webbrowser) eller de tre prikker helt til højre på listen (Apple TV/Smart-TV-apps). Du kan selvfølgelig også altid søge efter en specifik titel, du leder efter. 

 • 
 • Series.png Serier

  Afhængigt af dit abonnement finder du her serier fra SkyShowtime, Viaplay, BBC Nordic+, C More og HBO Max. 

  Serierne, der vises på listerne, er kun et udvalg. For at se alle titler skal du klikke på pilen ved siden af overskriften (mobil/tablet/webbrowser) eller de tre prikker helt til højre på listen (Apple TV/Smart-TV-apps). Du kan selvfølgelig også altid søge efter en specifik titel, du leder efter. 

 • 
 • ico_sport.png Sport

  I vores apps til Smart-TV (Android TV, Samsung Smart TV og LG Smart TV) samt Apple TV finder du et sportsikon i menuen, der fører til et simplere sportsområde med en medieliste til forskellige sportsgrene.

  I vores apps til mobil og tablet samt på hjemmesiden finder du i øjeblikket en medieliste på startsiden, hvor alle aktuelle sportsbegivenheder er samlet.

 • 
 • Favorites.png Favoritter

  Her samles programmer, serier eller film, som du har markeret som favoritter. For at tilføje en favoritmarkering går du ind under et program, en film eller en serie og markerer hjertet (tilføj til favoritter). Dette fungerer i øjeblikket på mobiltelefoner, tablets og på hjemmesiden (tv.allente.dk). På Apple TV kan du også tilføje dine TV-kanaler som favoritter.

  Favoritter er endnu ikke tilgængelige i vores apps til smart-tv, men vil være tilgængelige inden for den nærmeste fremtid.

 • 
 • Settings.png Indstillinger

  Her kan du tilpasse indstillingerne i appen på den måde, du ønsker det.

  I mobil- og tablet-apps samt på hjemmesiden er indstillingssymbolet i starten et "profilikon", men det vil på et senere tidspunkt blive udskiftet med et tandhjul.

  Sprog til lyd og undertekster:
  Lyd: engelsk, norsk, svensk, dansk og finsk
  Undertekster: engelsk, norsk, svensk, dansk og finsk (eller slået fra)

  Vigtigt at vide:

  • Du kan kun ændre sprog til lyd og undertekster, hvor der er flere tilgængelige sprog.
  • Når du ændrer lydsprog eller undertekster under indstillinger, gælder ændringen for alt indhold, indtil du ændrer det igen under indstillinger.
  • Du kan også ændre lydsprog eller undertekster, mens du ser en episode af en serie eller en film, men det ændrer kun midlertidigt for den pågældende episode eller film, du ser på.
  • For at ændre midlertidigt skal du klikke på sprogsymbolet og undertekster, der vises i afspilleren, mens du ser.

  App-sprog
  Her vælger du, hvilket sprog du vil have, at appen vises på. Du kan vælge mellem engelsk, norsk, svensk, dansk og finsk.

  Om appen
  Her finder du blandt andet dit brugernavn og hvilken app-version, du bruger.

  Samtykke
  Her finder du godkendelse til personlige anbefalinger og oplysninger om Nielsens privatlivspolitik.

Tips & øvrige funktioner

 

  
 • Se fra begyndelsen, sæt på pause og spol tilbage på TV-kanaler

  Start fra begyndelsen
  På Apple TV, hjemmeisdiden og i vores Smart-TV-apps findes der en ikon, der gør det muligt at starte et program forfra med en "Start fra begyndelsen"-knap. Dette fungerer kun for visse kanaler.

  Pause og spole tilbage på TV-kanaler
  Når det kommer til at pause og spole tilbage på TV-kanaler, er der mulighed for at gå tilbage op til 2 timer, men hvis programmet er kortere, kan du kun spole tilbage til starten af det pågældende program. Det varierer fra kanal til kanal, hvad der er tilladt.

 • 
 • Afspil næste afsnit automatisk

  Det næste afsnit af en serie eller et program i ugearkivet afspilles automatisk, når du er færdig med at se et afsnit. Dette gør det nemt for dig at binge-watche en serie, for eksempel.

  Når efterteksterne begynder, vises "Næste" og teksten "Næste afsnit begynder om 20 sekunder". Når nedtællingen er slut, begynder det næste afsnit automatisk. Du kan altid vælge at afbryde ved at trykke på krydset.

   

 • 
 • Se mere - vis alt

  På hjemmesiden og i mobil- og tablet-apps afsluttes visse overskrifter på fx startsiden med en lille pil. Hvis du klikker på pilen, åbnes en ny side med alt indhold under den pågældende kategori.

  På Apple TV og i Smart-TV-apps findes der en tilsvarende måde at vise alt indhold på ved at klikke på ordet "alt" eller symbolet med tre prikker helt ude til højre på indholdslisten.

 • 
 • Fortsæt med at se

  Funktionen "Fortsæt med at se", det vil sige at kunne fortsætte med at se på en anden enhed end den, du startede med, vil fungere for TV-programmer, serier og film via hjemmesiden, mobil/tablet, Apple TV samt via din TV-boks, hvis du har en Allente 1- eller OnePlace-boks. Undtagelsen er lejede eller købte film, som kun findes i listen "Mine køb" på startsiden.

  Funktionen 'Fortsæt med at se' mangler i øjeblikket i vores Android TV-app – det vil sige på Android TV-modeller og Android TV-enheder som Chromecast med Google TV, Xiaomi Mi TV eller Allente Streaming Hub."

 • 
 • Apple AirPlay og Google Chromecast

  Allente-appen understøtter casting fra computer, mobil eller tablet til dit TV ved hjælp af Apple AirPlay eller Google Chromecast.

  Sådan tilslutter du med Google Chromecast:

  1. Tilslut din mobil/tablet/computer til det samme Wi-Fi-netværk som din Chromecast.
  2. Tryk på Chromecast-ikonet image3erfq.png i Allente-appen.
  3. Vælg din Chromecast fra listen over tilgængelige enheder, og start afspilningen.

  Tip! Hvis du har en Chromecast med fjernbetjening, kan du downloade Allente-appen til din Chromecast. Du kan finde den - samt mange andre streaming-apps til download - fra Google Play Store.

  Sådan tilslutter du med Apple AirPlay:

  1. Tilslut din mobil/tablet/computer til det samme Wi-Fi-netværk som din Apple TV, AirPlay-kompatible Smart-TV eller Mac.
  2. Find det indhold, du vil se, i Allente-appen, og tryk på AirPlay-ikonet image8p01v.png i Allente-appen.
  3. Vælg dit TV, Apple TV eller Mac fra listen over tilgængelige enheder.

 • 
 • Allente-appen til mobil og tablet (både Android og iPhone/iPad) opdateres fra den 7. til 15. juni.

  Hvis du har indstillet automatisk opdatering, vil din opdatering ske automatiskt i løbet af perioden. Dog kan alle manuelt hente opdateringen fra den 7. juni. Når denne opdatering er tilgængelig, vil strukturen og indholdet, som vi beskriver ovenfor, være i overensstemmelse med mobil-/tablet-appene.

Stream på forskellige enheder

Mobiltelefonen, tablets, computeren eller via dit Smart-TV? Her har vi samlet alt, hvad du behøver at vide om de enheder, du kan bruge Allente-appen på.

Til oversigten

Spørgsmål og svar om Allente-appen

  
 • Hvad kan jeg se i Allente-appen?

  I Allente-appen finder du TV-kanaler, ugentlige arkiver samt film og serier fra flere streamingtjenester. Det indhold, du kan se, afhænger af din TV-pakke. Dog har alle kunder mulighed for at leje og købe film og serier.

 • 
 • Hvor mange enheder kan jeg streame samtidig? 

  Din Allente-konto er personlig, og du kan streame på op til fire enheder samtidig. En enhed kan for eksempel være en computer, mobiltelefon, tablet, smart-TV, Apple TV eller en Chromecast. Hvis du har en af vores TV-bokse, tæller det som en enhed, når du streame fra den. Hvis du forsøger at afspille indhold fra en ekstra enhed, vil en anden enhed automatisk blive skiftet ud. Hvis du får en besked om, at du har nået det maksimale antal enheder, skal du gå tilbage til en af de enheder, du tidligere har brugt, for at fortsætte med at se.

  Vigtigt at vide:
  For nogle kanaler er der yderligere begrænsninger, der kun tillader dig at se kanalen på én eller få enheder samtidigt. Hvis du forsøger at åbne den samme kanal på endnu en enhed, vil du få en meddelelse i appen om at skifte kanal.

 • 
 • Hvad skal jeg gøre for at leje eller købe film/serier?

  Du kan altid leje eller købe film/serier i vores streamingtjeneste på web (tv.allente.dk) og via TV-boksene Allente 1 og One Place. Det er i øjeblikket ikke muligt at leje eller købe til andre enheder, hvor Allente-appen kan bruges. Til Apple TV, Android og iPhone/iPad har du dog mulighed for at se indhold, du allerede har købt. Du kan finde indholdet på startsiden i en medieliste med overskriften 'Mine køb'.

  Vi arbejder selvfølgelig på at du skal kunne leje og købe film og serier i alle Allente-apps så snart som muligt.

 • 
 • Hvor finder jeg mine TV-kanaler?

  Gå til 'Hjem', som er startsiden, du altid havner på, når du starter appen. Her kan du både finde det som kan ses på TV netop nu men også alle dine TV-kanaler lidt længere nede på siden.

  Hvis du klikker på pilen efter 'På TV netop nu' så kan du se alle kanaler og hvad der sendes på dem netop nu. Du kan også se hvad der kommer som næste program i TV-oversigten.

  Du kan også finde en anden oversigt med dine kanaler længere nede på siden - klik på pilen med 'TV-kanaler' for at få en ny side frem med alle kanaler. Klik på kanallogoet og start med at se TV fra kanalen.

 • 
 • Koster Allente-appen ekstra?

  Nej, Allente-appen indgår i alle vores kunders abonnement og koster ikke ekstra. Udbuddet i appen afhænger af din TV-pakke. 

 • 
 • Kan jeg finde information om hvad der sendes en uge ude i fremtiden?

  I øjeblikket har vi kun mulighed for at vise, hvad der sendes i TV lige nu, og hvad der kommer umiddelbart efter. Vi vender tilbage med mere information om en fuld TV-guide senere.

 • 
 • Kan jeg downloade film og serier og se offline?

  Der findes desværre ikke en funktion hvor man kan downloade og se indhold i Allente-appen,  men det er muligt med Viaplay, HBO Max og C More i deres egne apps.  

 • 
 • Jeg kan ikke længere finde genveje til Viaplay/HBO Max-appen i Smart-TV appsne?

  Medielisten med de streamingtjenester du kan klikke dig direkte videre til, fx Viaplay og HBO Max, mangler på nogle enheder - men vi arbejder på det!

 • 
 • Hvordan kan jeg skifte sprog eller slå undertekster til på forskellige typer indhold?

  Du finder indstillinger for sprog og undertekster under 'Indstillinger'.

  Hvis du foretager ændringen direkte i indstillinger gælder ændringen for alt indhold indtil du ændrer den igen. 

  Du kan også justere sprog eller undertekster mens du ser et afsnit af en serie eller en film, men da ændrer du bare midlertidigt for det enkelte afsnit eller film du ser. For at ændre midlertidigt skal du klikke på ikonet 'Sprog og Undertekster' der vises i afspilleren, når du ser noget. 

  Du kan sagtens ændre sprog og undertekster - der er flere sprog tilgængelige.

 • 
 • Hvilke typer Smart-TV findes Allente-appen til?

  Allente-appen er tilgængelig for LG og Samsung Smart TV-modeller fra 2018 samt Android TV-modeller med et operativsystem på mindst 8.0 - herunder Sony, Philips og Toshiba. Derudover er appen tilgængelig til andre Android TV-enheder som Chromecast med Google TV, Xiaomi Mi TV eller Allente Streaming Hub.

 • 
 • Findes Allente-appen til Chromecast med Google TV?

  Ja, det gør den. Det er Allentes Android TV-app, der skal bruges til Chromecast med Google TV og endda også til Allente Streaming Hub.

 • 
 • Hvilken bredbåndshastighed kræves for at kunne se indhold i Allente-appen i god kvalitet?

  Der kræves en hurtig og stabil internetforbindelse med en bredbåndshastighed på mindst 30 Mbit/s for at streame indholdet i Allente-appen med god kvalitet.