Canal Digital indgår samarbejde med Teracom

Canal Digital indgår samarbejde med Teracom

PRESSEMEDDELELSE - 7. januar 2019

Canal Digital har valgt Teracom til at stå for den tekniske leverance af tv-kanaler via fiber til antenneforeninger og erhvervsvirksomheder. Det nye samarbejde betyder, at Canal Digital kan øge forsyningssikkerheden.

Fra den 1. januar 2019 kan antenneforeninger og erhvervsvirksomheder som kunder hos Canal Digital vælge at få tv-kanaler leveret via Teracoms landsdækkende fibernetværk. Med den nye aftale stiger forsyningssikkerheden og kvaliteten. Forklaringen er, at Teracom tager tv-kanalerne ned tre steder: Sjælland, Nordjylland og Stockholm. Desuden kommer bl.a. tv-kanaler fra DR og TV2 direkte fra broadcaster via fiber, så signalmodtagelsen bliver meget sikker og stabil.

Et supplement til satellit

Teracoms fibernetværk er et tilbud, som hos Canal Digital indgår på linje med tilbuddet om satellit-tv. Canal Digital betragter fibernetværket som en alternativ løsning til egen hovedstation med nedtagning af tv-kanaler via satellit. Ønsker man at vælge satellitløsningen fra, kan man med fordel skifte til signalleverance via fiber - den løsning kræver oven i købet et minimum af teknisk kompetence. Signalleverancen varetages og overvåges nemlig af Teracom stort set helt frem til foreningens eget anlæg.

Flere og bedre tv-kanaler

Båndbredden i Teracoms fibernetværk tillader flere tv-kanaler – og mange af dem i HD-kvalitet. Desuden nedtager Teracom tv-kanaler fra flere forskellige satellitpositioner og kan derfor tilbyde et bredere udbud, så brugerne får et større udvalg af f.eks. etniske kanaler.

- "Samlet set vil kunderne opleve både flere valgmuligheder og en højere billedkvalitet på nogle tv-kanaler", siger Peter Fredsted From, salgsdirektør i Canal Digital Danmark.

Forsyningssikkerhed tæt på 100 procent

Teracoms fibernetværk er overvåget 24/7 året rundt af selskabets eget overvågnings- og servicecenter - også kaldet NOC’en. Netværket er redundant, så det vil stort set altid være muligt at få et signal igennem. Skulle der opstå fejl eller nedbrud på infrastrukturen, kan overvågningscenteret sende en tekniker afsted med kort varsel, og via NOC’en kan man få hjælp døgnet rundt. Resultatet er en forsyningssikkerhed på over 99,9%.

- "Canal Digitals samarbejde med Teracom betyder, at antenneforeningerne kan trække på teknologi og service fra en af markedets absolut største og bedste spillere, og det er vi naturligvis meget tilfredse med at kunne tilbyde", udtaler Peter Fredsted From.

For mere information kontakt venligst:

Peter Fredsted From, Salgsdirektør, Foreninger erhverv, Canal Digital Danmark, + 45 2141 4199