Halloween

Tips til Halloween film

Skræmmende film og serier til Halloween 👻

Slik eller ballade, uhyggelige udklædninger – og selvfølgelig skræmmende Halloween-film. At se uhyggelige film til Halloween er en tradition. Men hvor mange Halloween-film findes der ikke lige derude? Her kan du få tips til de bedste Halloween-film og serier, der vil holde dig vågen om natten. Både fordi du vil ønske at gennemgå en masse Halloween-film på Viaplay, HBO Max, SkyShowtime og i Allente-appen.

Men også fordi du måske vil have svært ved at sove efter at have set nogle af de film og tv-serier, vi anbefaler nedenfor. Alle film og serier, som vi anbefaler, kan ses med dit Allente-abonnement.

 

6 uhyggelige gyserfilm:

 

Halloween Ends (SkyShowtime)

Halloween Ends

Den seneste del af serien om Michael Myers, som begyndte med Halloween instrueret af John Carpenter i 1979. Siden den originale film er der blevet lavet 12 film i serien, herunder Halloween Resurrection fra 2002, Halloween H20 og Rob Zombies genindspilninger fra 2009. Halloween Ends følger den originale karakter Laurie Strode, spillet af Jamie Lee Curtis, der bor sammen med sit barnebarn og forsøger at færdiggøre sine erindringer, mens Michael Myers vender tilbage igen.

 

M3gan (SkyShowtime)

M3gan Halloween Allente

Filmen M3gan er en slags opdatering af de klassiske Child's Play/Den onde dukke-film. I stedet for Chucky handler filmen om AI-dukken M3gan, der er en realistisk dukke skabt for at være barnets bedste ven og forældrenes støtte. Men ligesom Chucky begynder hun at dræbe mennesker, der kommer i hendes vej. Mørk humor og skræk kombineres i denne sci-fi gyser.

 

Smile (SkyShowtime)

Smile Halloween film Allente

Dr. Rose Cotter begynder at opleve skræmmende visioner, der ændrer hendes opfattelse af virkeligheden efter en usædvanlig og traumatisk begivenhed med en patient. Hun plages af mareridt, hvilket får hende til at tro, at hun oplever overnaturlige begivenheder. Parkers Finns film er blevet en stor succes verden over, og en efterfølger er på vej.

 

Evil Dead Rise (HBO Max)

Evil Dead Rise Halloween film Allente

Evil Dead, den femte film i den ikoniske skrækserie skabt af Sam Raimi. Søstrene Ellie og Beth genforenes ved en familiesammenkomst, der hurtigt udvikler sig til en mareridtsagtig situation, når dæmoner tager kontrol over menneskekroppe. Evil Dead Rise fra 2023 leverer alt, hvad en Halloween-film skal have med splat og en snert af humor.

 

Midsommar (Nordisk Film+)

Midsommar film Halloween Allente

Midsommar er ikke den værste gyserfilm i denne kategori. Men den er let skør, sjov og lidt uhyggelig. Især er der en uhyggelig stemning gennem hele filmen. Handlingen følger en ung amerikansk kvinde, der følger med sin kæreste til en traditionel svensk midsommerfest. Eller er det virkelig så traditionelt? Perfekt, hvis du kan lide lidt skæve film, uden nødvendigvis at skulle gemme dig bag en pude hele aftenen. Filmen er instrueret af Ari Aster, som også står bag den næste film på listen.

 

Hereditary (Viaplay)

Hereditary Halloween film Allente

Filmen, som Ari Aster lavede før Midsommar og som var hans første spillefilm og gennembrud. Det er også noget så usædvanligt som en gyserfilm, der ikke kun blev værdsat af publikum, men også af kritikerne. Den handler om en amerikansk familie, der rammes af sorg, når en slægtning går bort. Der er dog ikke meget tid til sorgarbejde, da langt værre begivenheder venter familien. Mystiske og skræmmende ting sker, mens mørke hemmeligheder begynder at blive afsløret.

 

5 uhyggelige gyser-serier:

 

The Walking Dead (HBO Max)

The Walking Dead tv-serie Halloween Allente

Hvis du er på udkig efter et rigtigt gysermaraton dette efterår, venter der elleve sæsoner af The Walking Dead på dig. Serien handler om politimanden Rick Grimes, der vågner op fra en koma på et forladt hospital. Udenfor er verden blevet ødelagt og overtaget af zombier.

 

The Last of Us (HBO Max)

The Last of Us tv-serie Halloween Allente

I samme tema findes den lidt nyere serie The Last of Us. Serien, der er blevet hyldet af både kritikere og seere, er baseret på det kendte computerspil og præsenterer en verden, hvor overleveren Joel tager sig af en 14-årig teenagepige, som måske viser sig at være menneskehedens sidste håb. Hvis du ikke har set denne serie, der er blevet virkelig omtalt, har du en rigtig god oplevelse foran dig.

 

Supernatural (HBO Max)

Supernatural tv-serie Halloween Allente

Sam og Dean Winchester mistede deres mor som unge drenge til en mystisk og dæmonisk overnaturlig kraft. Efterfølgende blev de opdraget af deres far til at blive jægere. Men som titlen antyder, jager og bekæmper de onde og overnaturlige væsener i form af dæmoner og monstre.

 

Let The Right One In (SkyShowtime)

Let The Right One In tv-serie Halloween Allente

Denne serie er baseret på, eller snarere inspireret af, den anerkendte svenske roman Lad den rette komme ind af John Ajvide Lindqvist. Handlingen er blevet flyttet fra Stockholm-forstaden Blackeberg til USA, hvor den 12-årige Eleanor forvandles til en vampyr og tvinges til at leve en ensom tilværelse. Samtidig gør hendes far, Mark, alt for at forsyne sin datter med menneskeblod. Efter ti års kamp vender de tilbage til hjembyen New York for at forsøge at finde en kur.

 

Riget Exodus (Viaplay)

Riket Exodus tv-serie Halloween Allente

Riget er opfølgeren til Lars von Triers kultserie Riget og Riget II. Endnu engang er en dæmonisk kraft dukket op på Rigshospitalet i København.

Samtidig forsøger Mikael Persbrandt i rollen som Dr. Stig Helmer jr. at finde ud af, hvad der skete med hans far, spillet af Ernst-Hugo Järegård i den originale serie Riget, der kom for over 30 år siden. Både far og søn har en forkærlighed for udtrykket "Danskjävlar!"

I andre roller i dette dansk-svenske samarbejde ser vi blandt andet Tuva Novotny og Alexander Skarsgård.Viaplay Film & Serier, HBO Max, SkyShowtime och Nordisk Film+ för bara 299 kr/mån. 12 tv-kanaler ingår.