Sådan skifter du parabolhoved (LNB)

Skift parabolhovedet på parabolen

1. Skru kablet af parabolhovedet

Skru kablet fra

2. Tryk modhagerne ind

Tryk de to modhager ind på det sorte (eller grå) beslag, som er sat fast til parabolhovedet.

Tryk modhagerne ind

3. Løsn skruen i det sorte/grå beslag

som holder de to dele sammen, med en skruetrækker.

Løsne beslag

4. Tag det sorte/grå beslag af

Tag det sorte/grå beslag af det gamle parabolhoved, og sæt det fast på dit nye parabolhoved på samme måde. NB: Skru det ikke helt fast, før du har finjusteret parabolhovedet i slutningen af installationen.

Beslag

5. Skub beslaget på plads

Skub beslaget på plads i parabolarmen ved at presse modhagerne ind på beslaget, hvor parabolhovedet sidder.

Skru beslag på plads

6. Skru kablet fast til det nye parabolhoved

Skru kablet til

7. Træk regnbeskyttelsen ned over kontakterne

så de er beskyttet mod vind og vejr.

Regnbeskyttelse

Ændre antenneindstillinger på TV-boksen

For at gøre installationen af dit nye parabolhoved færdig skal du gå ind i ”Indstillinger” på OnePlace, helt nederst på TV-skærmen. Når du har trykket på ”Indstillinger”, gå til ”Allente-indstillinger” og vælg ”Satellit”. Tryk OK på fjernbetjeningen. TV-boksen starter nu med "Automatisk genkendelse" og søger efter signal.

OnePlace

Juster parabolhovedet

På skærmbilledet ser du to grafer som viser signalkvalitet og styrke. Det er signalkvaliteten, som du først skal fokusere på. På skærmen ser du signalkvaliteten målt i decibel (dB). For bedst mulig signalkvalitet bør tallet være så højt som muligt, normalt over 15.

1. Juster dit nye parabolhoved, til du har bedst mulig modtagerkvalitet

Det er nemmest at være to om opgaven. En står udenfor og justerer parabolhovedet med meget små bevægelser. - Det er med millimeterpræcision. Den anden står indenfor ved TV-boksen og TV-skærmen og følger med på tallene for modtagerkvalitet på TV-skærmen, til tallet er højere end 15.

OnePlace

2. Når du er nået frem til bedst mulig indstilling

og har TV-billede på skærmen, skal du skrue beslaget fast med skruetrækkeren, til det sidder stramt. Det er vigtigt, at beslaget sidder så fast på parabolhovedet, at det ikke kommer ud af stilling.

Modtagerkvalitet

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår bør jeg skifte parabolhoved?

Når du skifter til OnePlace, anbefaler vi, at du samtidig skifter parabolhovedet, fordi vores nye TV-boks kræver nyt parabolhoved, for at du kan få glæde af alle de nye muligheder.

Montere selv eller bestille montør?

Det er nemt at følge instruktionerne til selv at skifte parabolhovedet. Den vigtigste vurdering handler om din sikkerhed. Hvis du skal bruge stiger, og parabolen er placeret højt eller ustabilt, skal du ikke udsætte dig selv for den risiko at udføre installationen på egen hånd. Vores kvalificerede montører sikrer sig med line og sele og bruger en lift. Hvis din parabol er let tilgængelig uden brug af stiger og sikringer, er udskiftningen let at udføre selv.

Hvorfor et nyt parabolhoved?

Et nyt parabolhoved giver dig flere og nye muligheder for at se TV, mens du optager programmer. Flere i husstanden kan se TV på samme tid i forskellige rum, mens der optages flere programmer parallelt. Et nyt parabolhoved giver også på sigt hurtigere kanalsøgning og reducerer zappetiden.

Den hurtige teknologiske udvikling gør det nødvendigt at opdatere og udskifte udstyr. Udstyret er forbedret funktionelt, kapacitetsudviklet og opdateret. Vores udstyr har samme forandringshastighed som f.eks. mobiltelefoner. Desuden er alt udendørs udstyr underlagt belastninger fra temperaturforskelle, vind og vejr.